Monteur loopt brandwonden op

Door een vlamboog is een van onze collega’s gewond geraakt. Dit gebeurde in een meterkast waar automaten werden gewisseld. De vlamboog was het gevolg van een sluiting die ontstond tijdens de werkzaamheden.

De monteur was in een kleine ruimte aan het werk. Toen de vlamboog ontstond had hij weinig ruimte om die te ontwijken. Uit schrik stootte hij zijn hoofd tegen de kast waardoor zijn helm verschoof. De vlamboog raakte daardoor zijn hoofd en heeft hij eerstegraads brandwonden. Ook brandde er een gat in zijn handschoen waardoor hij gewond raakte aan zijn middelvinger.

Snel gehandeld

Zijn collega heeft heel snel en goed gehandeld door de brand te blussen en de wonden van de collega te koelen. Daarna is de werkverantwoordelijke gebeld en zijn ze naar de spoedeisende hulp gereden. Door deze snelle actie is erger voorkomen!

Persoonlijke Beschermingsmiddelen (PBM)

Door het dragen van PBM (handschoenen, helm met gelaatscherm en brandvertragende kleding) zijn ernstige brandwonden voorkomen. Draag daarom altijd alle PBM wanneer werkzaamheden het risico op elektrocutie, brand- en explosiegevaar hebben.

Op dit moment wordt het ongeval nog verder onderzocht. Als dit is afgerond delen wij de leerpunten en aanbevelingen met jou.

No items found.